Blog Listem

9 Aralık 2022 Cuma

9 ARALIK 2022 CUMA...HAFTASONU GÜZEL GEÇSİN HEPİMİZ İÇİN....






GÜNÜN SÖZÜ

İyiliği terchi etme gücü olsun kalbimizde her daim....




GÜNÜN YEMEĞİ

Soya soslu tavuklu makarna




TARİHTE BUGÜN

9 ARALIK 1893
  1. İstanbul'da günlerdir süren soğuk hava yüzünden Haliç dondu.





GÜNÜN FIKRASI

Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir 

heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar. Kimyacı, "adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış"; fizikçi, "adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş"; jeolog, "burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangin olasılığını azaltmayı amaçlamış"; matematikçi, "sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış"; antropolog, "adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş". Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar., Adam cevap verir: - "Boru yetmedi."














  •  

20 yorum:

  1. Fıkra çok iyiydi :)) Koltuktaki kız ve kedi resmi de mutluluk kaynağı, bakmalara doyamadım :) Bugün Dünya Madenciler Günüymüş. Varlığından bihaberdim. Kutlu olsun diliyorum.
    Hepimizin hafta sonu iyi geçsin, iyiliklere vesile olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bazı resimler bende de öyle bir etki yapıyor...keyifli bir haftasonu dilerim...

      Sil
  2. ha haaaa boru yetmediiii :)

    YanıtlaSil
  3. Bu fıkrayı ne zaman okusam yeniden yeniden gülerim.

    YanıtlaSil
  4. Harika bir haftasonj olsun :)

    YanıtlaSil
  5. soya soslu tavuklu makarnayı arada yapıyorum:) keyifli bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar.
    Paylaştığınız fıkradaki kişilerin bilim insanı olması nedeniyle, sobanın altının neden taşlarla yükseltildiği konusundaki fikirleri makul ve mantıklıdır. Böyle bir tablo karşısında bilim adamlarından ancak bu tarz fikirler beklenir. Ev sahibi gibi sıradan bir insan da bu ilim adamlarının arasında olsaydı, meseleyi basit bir şekilde ele alır ve boru yetmediği için sobanın altının taşlarla yükseltildiği fikrini iler sürebilirdi. Gerçekten çok anlamlı ve insanı düşünmeye sevk eden bir fıkraydı. Kaleminize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    9 Aralık tarihi itibariyle geçmişte meydana gelen hadiselerle birlikte günün yemeği, günün sözü ve buna benzer paylaşımlara yer vermeniz de takvim yaprağınızı keyifli ve okunur bir hale getirmektedir. Teşekkür ederim.

    Hafta sonunun güzel geçmesi dileklerinize can-ı gönülden katılıyor ve ülkemiz için her şeyin hayırlısını diliyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Yorum Değildir.
    Blog sayfanıza uyarladığınız tema ile ilgili size bir öneri de bulunmak istiyorum. Sayfanızdaki temada sağ ve sol tarafta iki sidebar ve bir de ortada yayınlara yer verdiğiniz ana gövde bulunmaktadır. Ana gövde o kadar çok geniş tutulmakla birlikte sağ ve sol sidebarlar ekrana sığmakta güçlük çekiyor. Örneğin ben sizin bu temanızın sol sidebarının genişlik açısından tamamını görmekle birlikte sağ sidebarın genişlik açısından tamamını göremiyorum. Ayarlar bölümüne girerek özelleştir sekmesinden genişlikleri ayarlayabilirsiniz.
    İstemeyerek temanıza müdahil olduğum için kusurumu bağışlayın lütfen.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. o zaman birara bakayım yapmaya çalışayım ikaz ettiğiniz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  9. Haliç'in donduğunu görünce şok oldum hem de çok uzak bir tarih de değil... Şu an bahardan hallice bir mevsimde gibiyiz :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir de zaten kar olmazdı kolay kolay artık İstanbul a bile yok sanırım ılıman kışlar geçiriyoruz ...

      Sil

27ARALIK 2023 ÇARŞAMBA KAPALI HAFİF YAĞMURLU BİR KIŞ GÜNÜ....

27 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA Bugün sabahtan beri içimde bir huzursuzluk bir bıkkınlık... Hayırlara vesile olsun... Havadandır belki de... Bazen o...