Blog Listem

16 Aralık 2022 Cuma

16 ARALIK 2022 CUMA...HAVA BAHAR TADINDA BUGÜN...


Bu gün hava açtı ve ılındı...Haftasonu zaten bahar geri geliyormuş..
Benim havam pek iyi değil gerçi...
Ortağımız aradı kirayı 2023 de 5000 tl den 15000 tl ye artıracaksın
diye emir verdi...
Bakalım ne olucak şimdi....





GÜNÜN TARİHİ OLAYI

16/12/1631

Vezüv yanardağı faaliyete geçti: yaklaşık 4.000 kişi öldü.















GÜNÜN HABERİ






GÜNÜN SÖZÜ








GÜNÜN FİLMİ

SOĞUK DAĞ

Amerikan İç Savaşı bitmiştir ve ardında küllerini bırakmıştır. Savaştan acılarla dönen genç Güneyli bir askerin zihninde yaraların dışında tek bir şey vardır. O da canından çok sevdiği ve hayaliyle yanıp tutuştuğu Ada... Ada ve Inman, yıllardır birbirine kavuştukları ve tamamen özgür olabildikleri bir hayatın hayalini kurmuşlardır. Ancak ulusun temelinde yatan büyük sorunlar, huzur dolu bir hayatın peşinde olan bu iki insanın peşini bırakmamış ve bırakmayacaktır.









GÜNÜN YEMEĞİ

KARNIYARIK

Yemeğe bayılırım da biraz zahmetli gelir yapması













GÜNÜN FIKRASI

Ölüm yatağındaki hasta kadın kocasıyla baş başa kalınca:
- Bana söz ver, ben öldükten sonra elbiselerimi evleneceğin kadına giydirmeyeceksin.
Adam;
- Saçmalama karıcığım! Birincisi sen haftaya kalmaz iyileşirsin, ikincisi onun boyu seninkinden kısa ve elbiselerin ona olmaz...










 

10 yorum:

  1. 5 bin tl olan kiranın 15 bin tl ya çıkarılması operasyonunu siz mi yapacaksınız. Bu taşınmazın bir dükkan olduğu muhakkak. İnşAllah sizi üzecek bir şekilde sonuçlanmaz, siz de rahat bir nefes alırsınız.
    Hava burada da(Ankara) çok güzel geçiyor, dışarısı adeta bir bahar havası gibi. Yağışlar olsaydı, her şeye razıydık. Yağışı göremezsek durum hiç iyi değildir. Şu anda yağmur, ille de kar yağışınıa çok ihtiyacımız var.
    Vezüv yanardağının ismini çok duymuştuk. Aklına estikçe patlar ve bir çok insanın kanına girer.
    İmamoğlu'nun uğradığı haksızlığa gelince, resmen adalet, hak, hukukuk katlediliyor. Bir söz vardır, "yenilen güreşe doymaz" diye, yahu kardeşim bükemediğin bileğin elini öpeceksin. Ayıp diye bir şey var! Utanmazlar, sıkılmazlar. Yazıklar olsun!
    Günün sözü de çok doğru bir söz. "Ayarını bozduğun kantar, günü gelince de seni tartar" İnşAllah haksızlık yapanların birgün bu ayarını bozdukları kantara çıktığını görürüz.
    Konusu itibariyle günün filmi de güzel bir filimmiş. İnşAllah birgün izlemek nasip olur. Günün yemeğine gelince diğer adıyla nam-ı diğer "İmam bayıldı" Eskiden patlıcanlar da bir tat ve lezzet vardı ve patlıcandan yapılan her türlü yemek yeniyordu. Ancak şu anda kurutulmuşu hariç, tazesinde bile hiç lezzet olmadığı için imam bayıldı bile yapılsa, biraz zor yeniyor.
    Günün fıkrasına gelince, adam ne desin? "Onun boyu senden kısa" derken, acaba kadın adamın ne dediğini tam kavrayabildi mi?
    Bakın, babaannenizin takvim yaprağı bugün bize ne kadar hoşça bir vakit geçirdi. Kaleminize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Yapraklı takvimler de çok pahalı. En ucuzu Diyanetin ki 20,00TL.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biziö ödediğimiz kirayı 15000 e çıkarmak istiyor çalıştığımız binanın yarısı ona ait yani artık 5000 tl yerine her ay 15000 tl ödemek zorundayız...Çok zorlanacağız belki de kapatmak zorunda kalacağız ..Hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek...Detaylı keyifli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  2. Kira parası içimi acıtmadı değil biraz umarım orta yolda sorunsuz hallolunur. İstanbul havası bugün baya güneşliydi bakalım yarın nasıl olucak :)) Patlıcan yemeklerine bayılırım. Fıkradaki adamın eceli gelmiş bencee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bizim de canımızı acıttı maalesef...Patlıcanlı yemekleri ben de çok beğeniyorum...

      Sil
  3. ev sahipleri böyle artık çok fenalar :) filmin kadrosu iyimiş saool :)

    YanıtlaSil
  4. Fıkra çok iyiymiş. Günün sözü de çok güzel, umut doluyor insana

    YanıtlaSil
  5. Kira olayları abarttı artık. Kabul kişilerin alım gücü azaldı ama bazı ev sahipleri bunu iyice zenginleşme olayına çevirdiler gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sormayın nasıl ödeyeceğiz kara kara düşünüyorum yeminlen

      Sil

GELECEĞE TEKRAR UMUTLA BAKABİLMEK....

GELECEĞE YİNE UMUTLA BAKABİLMEK AH NE BÜYÜK SAADET.....