Blog Listem

14 Aralık 2021 Salı

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ' E SONSUZ SAYGIM VE SEVGİMLE

İzninizle;

Onu arada sayfamda görmek ve yolgösterici sözlerini anekdotlarını  hatırlamak istedim...





Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin
yaşayacak neticeler vermesi, ancak irfan (kültür) ordusuyla kaimdir.

1936 

 

7 yorum:

  1. Bu ülkenin başına gelmiş en güzel şey.
    Bir ülkenin başına gelebilecek en güzel şey.
    Bu dünyada 208 ülke var. Hiçbirinin başına 4000 kitap okumuş, (ben gözümle gördüm okuduğu kimi kitaplar sergilenmişti, altlarını kırmızı kalemle çizerek, notlar yazarak okumuş yani okurken hakkını vermiş. H. G. Wells'in romanı da vardı okuduğu kitaplar arasında!!! Yabancı dilde de kitap okuyabiliyormuş.)bu kadar ileri görüşlü, bu kadar cesur, yiğit, korkusuz, bu kadar akıllı (geometri kitabı yazmış, dil bilimci gibi yeni sözcükler kullanmış), ülkesini vatandaşını ayakkabısından, kılığına, kıyafetine kadar düşünen, prezantabl olmasını isteyen, ülkesini baleyle, operayla tanıştıracak kadar kültürlü, bir ağacın kesilmemesi için ağacı binanın içinde bırakacak kadar çevreyi, doğayı koruyan, çocuğu olmadığı için evlat edinip onları güzelce büyütüp, okutup, evlendirecek kadar çocukları seven bir lider gelmemiştir. Gelmez de.

    Vatandaş olarak hak etmemişiz yalnız. (istisnalar hariç)
    Bu ülke üfürükçü, cinci hocacı, tükürüğü şifalı şeyhlerin, tarikatların, cemaatlerin olmasın diye çok uğraştı ama geldiğimiz noktaya bakınca affetsin bizi maalesef tam da öyle bir ülke olduk. En sevdiği ve MEB' na tüm okullarda okutulsun diye tavsiye ettiği Beyaz Zambaklar Ülkesi Finlandiya'yı anlatan bir kitaptır. Bizi ikinci Finlandiya yapacaktı (dünyanın en mutlu insanları orada yaşıyor çünkü huzurlu bir ülke)

    Dilerim, umarım, Allah varsa inşallah bir gün yine fabrika ayarlarına döner ülkemiz.

    YanıtlaSil
  2. O ordunun kurulmasi icin yapilanlar mustevlileri ve yerli isbirlikcilerini rahatsiz etmisti.Bir de sozde okumus kilavuz kargalari...

    YanıtlaSil
  3. Bu hatirlatmalari daha sık yapin lutfen

    YanıtlaSil
  4. Sonuna kadar katılıyorum. Gerçek liderler asla unutulmaz 🙏🙏🙏

    YanıtlaSil

GELECEĞE TEKRAR UMUTLA BAKABİLMEK....

GELECEĞE YİNE UMUTLA BAKABİLMEK AH NE BÜYÜK SAADET.....