Blog Listem

13 Aralık 2023 Çarşamba

13 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA .....SERİN VE PUSLU BİR GÜN...





13 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA TAKVİMİ





GÜNÜN SÖZÜ




TARİHTE BUGÜN




                                                  GÜNDEM / HABERLER

Dünyaya rezil olduk....





Ailesine çok üzüldüm...





 

11 yorum:

  1. Gündemdeki haberlerde mutluluklar, başarılar olsa keşke umarım 2023 senesinin tüm olumsuzlugu yerini 2024 yılında güzel bir yıla bırakır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel dileğinize tüm kalbim ve dualarımla katılıyorum...

      Sil
  2. Günün sözü güzel benim de ilk düsturlarımdandır ama çaba göstermek gerek ya hani sabretmek gerek ya hani ve bazen önünü de göremezsin ya hani işte o evre zor

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Yeni ayın ilk hiallinin bugünden itibren Avustralya kıtasınnın batısından itibaren görüleceğini paylaşımınızdan öğrendim. Eski ve yeni takvimin arsındaki gün farkı 13 gün olup, yeni ayın ilk gününün kullandığımız miladi takvimine göre ayın 13. gününe denk gelmesi de bir başka ayrıcalık. Çünkü bazen de ayın diğer günlerine de denk gelebiliyor. Ben eskiden ay takvimini hassasiyetle izlerdim. Ama ne yaptıysam ne ilk hilali ne de ikinci günün hilalini görmek bir türlü nasip olmayınca, ben de eski hassasiyetimle artık ay takvimi izlemeiyorum. Ay takvimi ile ilgili takvim yaprağı, blog, gazete, haber ve internette haber ya da bilgi şeklinde bir paylaşımla karşılaştığım da o gün biraz dikkat kesiliyorum, ancak hilali göremeyeceğim için dikkatim dağılıyor.

    Hayal dünyası geniş ve zengin insanların, yaşamlarındaki zenginlik hemen fark edilir. Sizin de paylaştığınız gibi, eğer hayal edebiliyorsan yaparsın. İnsanı hayaller tetikler. İnsanı harekete geçiren itici güç, motor, hayaldir.

    Tarihteki bugün yaşanan olaylar da aslında tek tek ele alınıp, incelenmesi ve araştırılması gereken konulardır. Ama her nedense, gelecek yılların takvim yapraklarına tarihte bugün olarak yaşadığımız günün olayları tat vermediği için tarihin sayfalarına göz atamıyoruz.

    Ne yalan söyleyim "Dünyaya rezil olduk" başlığını gazete de görmüştüm ama, spor ilgimi çeken bir dal olmadığı için ayrıntısına hiç bakmamıştım. Siz de sadece görselini paylaşmısşsınız. Emin olun neden dünyaya rezil olduğumuzu hala anlayamamış olmakla birlikte, yerde yatan hakemi görünce birinin hakeme saldırdığını, saldıran adamın da fotoğraf karesine yansıyan fiziki durumunu görünce bu adamın yere yıkılan hakeme saldırdığını pekala anlayabiliyoruz. Ancak, konunun mahiyeti hakkında hala bilgim yok, merak edip öğrenmeyeceğim de. Çünkü dünyaya rezil olmaktan çok daha öncelikli sorun ve sıkıntıların çözülmeden, merdivenin o basamağına ben çıkamıyorum.

    Yine sadece görselini paylaştığınız "Ailesine çok üzüldüm" haber başlığınızla da ilgili biraz bilgi edindim. Öğrendiğim kadarıyla Somali büyükelçisinin oğlu Türkiye'de motorsikletli bir vatandaşımıza çarparak ölümüne neden olmuş. Hazır konu Somali'den açılmışken, bu iktidarın Somali aşkını hala anlamış değilim. Duyduğum kadarıyla Somali'nin IMF'ye olan borçlarını da iktidarımız ödemiş biliyor musunuz? Türkiye'ye dışarıdan ilk ithal edilen göçmen sürüsü Somalilerdir. Biz kendi karnımızı doyurmaktan aciziz, birçok kalemde sağlık giderlerimiz sigorta ödemesi dışında, örneğin SM hastalıklı çocukarımız, göz, diş tedavilerimiz, eklem yerlerimizdeki tedavilerin bir çoğu sigortamız tarafından karşılanmıyor. Her hastaneye gittiğim de muayene ücreti katkısı ve aldığım ilaç için de hem eczaneye, hem de emekliş maaşımdan sigortaya ilaç katkı payı kesiliyor biliyor musunuz?
    Daha fazla başınızı ağrıtmayım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooo uzun uzun yazmışsın içtenlikli yorumlarınız için minnetarım...çok teşekkür ederim değer verip olumlu olumsuz yorumlarınızı paylaştığınız için....selam ve saygı hepsi bizden olsun....

      Sil
  4. Dünya da başarı ile anlatılan konularımız çok az ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef acı ve üzücü...böyle olmayabilirdi...bambaşka olabilirdi....ama seçimler ve sonuçlar.....

      Sil
  5. Hayal edebiliyorsan yapabilirsin sözüne katılıyorum ☺️

    YanıtlaSil
  6. ülkü takvimi gibi hihihi :)

    YanıtlaSil

GELECEĞE TEKRAR UMUTLA BAKABİLMEK....

GELECEĞE YİNE UMUTLA BAKABİLMEK AH NE BÜYÜK SAADET.....